­čÜŤTransport gratuit la comenzi de peste 500 lei pentru 95% din produse ­čÜŤ

Filtre ulei motor

Afiseaza: 1-30 din 30 produse

 Filtre

Filtre ulei motor - Baurent Piese


Func╚Ťia filtrului de ulei motor

La motoarele cu ardere, uleiul este folosit pentru lubrifierea motorului. La motoarele în 2 timpi, uleiul este amestecat cu combustibilul, în acest fel gresând componentele. În cazul motoarelor în 4 sau mai multe pistoane, cum ar fi la automobile, gresarea este realizat─â cu ajutorul unui sistem independent. În acest scop, uleiul de motor este transmis, printr-o pomp─â, c─âtre locul respectiv.

Impurit─â╚Ťile pot p─âtrunde în uleiul de motor din cauza rezidurilor rezultate în urma arderii, cum ar fi particulele de funingine, dar ╚Öi din cauza abraziunii rulmen╚Ťilor, a sigiliilor etc. În plus, p─âr╚Ťi ale uleiului de motor sunt arse în timpul propulsiei, formând ╚Öi ele reziduuri. Toate aceste impurit─â╚Ťi sunt scoase din circuitul uleiului prin intermediul filtrului de ulei de motor.

Orice motor cu ardere în 4 timpi este echipat cu un filtru de ulei! În general, filtrul de ulei este localizat în circuitul de presiune, în spatele pompei de ulei, doarece acesta genereaz─â o c─âdere de presiune relativ înalt─â, care trebuie controlat─â de pomp─â. În mod normal, la utilaje grele filtrul de ulei este dispus ca ╚Öi filtru cu flux principal, cu o supap─â de deriva╚Ťie. În acest fel, în cazul unui blocaj complet, gresarea motorului este asigurat─â cu ulei nefiltrat.
 

Materialul din care este confectionat un filtru ulei motor

 

Aceste filtre sunt realizate într-o carcas─â de foaie ambutisat─â, care înconjoar─â elemental de filtrare. Pentru filtru sunt folosite în mare parte materiale ne╚Ťesute sau speciale.
 

Ciclul de schimb filtru ulei motor ╚Öi posibile defecte pentru un schimb întârziat

 

În func╚Ťie de tipul utilajului, filtrul de ulei trebuie s─â fie periodic inlocuit. De obicei, acesta este schimbat dup─â un anumit num─âr de kilometri parcur╚Öi (dar cel pu╚Ťin o dat─â pe an), iar informa╚Ťii suplimentare g─âsi╚Ťi în manualul de utilizare a echipamentului dumneavoastr─â. Ignorând înlocuirea periodic─â a filtrului, se reduce durata de via╚Ť─â a motorului sau se poate ajunge chiar la deteriorarea acestuia!

În mod normal, filtrul este schimbat anual, odat─â cu schimbarea uleiului de motor.
 

Schimbarea filtrului de ulei motor

 

Pentru sl─âbirea filtrului de ulei ave╚Ťi nevoie de un cle╚Öte special. Acesta poate fi cump─ârat de oriunde, astfel încât s─â pute╚Ťi înlocui chiar dumneavoastr─â filtrul. Atunci când schimba╚Ťi filtrul, trebuie s─â schimba╚Ťi ╚Öi uleiul de motor!

În afar─â de piesele de schimb ╚Öi uzur─â pentru automobilul dumneavoastr─â, în magazinul nostru online ve╚Ťi g─âsi ╚Öi filtrele de ulei potrivite. Le pute╚Ťi comanda online ╚Öi s─â le duce╚Ťi la un atelier de repara╚Ťii atunci când trebuie schimbate. În plus, v─â oferim ╚Öi filtre de polen, curele de distribu╚Ťie, curele trapezoidale ╚Öi orice pies─â de schimb online. În manualul de utilizare al utilajului dumneavoastr─â ve╚Ťi g─âsi men╚Ťionate ╚Öi intervalele la care diferite componente trebuie schimbate.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!