Filtre ulei motor

Afiseaza: 1-21 din 21 produse

 Filtre

Filtre ulei motor - Baurent Piese


Funcția filtrului de ulei motor

La motoarele cu ardere, uleiul este folosit pentru lubrifierea motorului. La motoarele în 2 timpi, uleiul este amestecat cu combustibilul, în acest fel gresând componentele. În cazul motoarelor în 4 sau mai multe pistoane, cum ar fi la automobile, gresarea este realizată cu ajutorul unui sistem independent. În acest scop, uleiul de motor este transmis, printr-o pompă, către locul respectiv.

Impuritățile pot pătrunde în uleiul de motor din cauza rezidurilor rezultate în urma arderii, cum ar fi particulele de funingine, dar și din cauza abraziunii rulmenților, a sigiliilor etc. În plus, părți ale uleiului de motor sunt arse în timpul propulsiei, formând și ele reziduuri. Toate aceste impurități sunt scoase din circuitul uleiului prin intermediul filtrului de ulei de motor.

Orice motor cu ardere în 4 timpi este echipat cu un filtru de ulei! În general, filtrul de ulei este localizat în circuitul de presiune, în spatele pompei de ulei, doarece acesta generează o cădere de presiune relativ înaltă, care trebuie controlată de pompă. În mod normal, la utilaje grele filtrul de ulei este dispus ca și filtru cu flux principal, cu o supapă de derivație. În acest fel, în cazul unui blocaj complet, gresarea motorului este asigurată cu ulei nefiltrat.
 

Materialul din care este confectionat un filtru ulei motor

 

Aceste filtre sunt realizate într-o carcasă de foaie ambutisată, care înconjoară elemental de filtrare. Pentru filtru sunt folosite în mare parte materiale nețesute sau speciale.
 

Ciclul de schimb filtru ulei motor și posibile defecte pentru un schimb întârziat

 

În funcție de tipul utilajului, filtrul de ulei trebuie să fie periodic inlocuit. De obicei, acesta este schimbat după un anumit număr de kilometri parcurși (dar cel puțin o dată pe an), iar informații suplimentare găsiți în manualul de utilizare a echipamentului dumneavoastră. Ignorând înlocuirea periodică a filtrului, se reduce durata de viață a motorului sau se poate ajunge chiar la deteriorarea acestuia!

În mod normal, filtrul este schimbat anual, odată cu schimbarea uleiului de motor.
 

Schimbarea filtrului de ulei motor

 

Pentru slăbirea filtrului de ulei aveți nevoie de un clește special. Acesta poate fi cumpărat de oriunde, astfel încât să puteți înlocui chiar dumneavoastră filtrul. Atunci când schimbați filtrul, trebuie să schimbați și uleiul de motor!

În afară de piesele de schimb și uzură pentru automobilul dumneavoastră, în magazinul nostru online veți găsi și filtrele de ulei potrivite. Le puteți comanda online și să le duceți la un atelier de reparații atunci când trebuie schimbate. În plus, vă oferim și filtre de polen, curele de distribuție, curele trapezoidale și orice piesă de schimb online. În manualul de utilizare al utilajului dumneavoastră veți găsi menționate și intervalele la care diferite componente trebuie schimbate.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!