🚛Transport gratuit la comenzi de peste 500 lei pentru 95% din produse 🚛

Sfaturi cum sa identifici vaselina potrivita pentru rulmentii tai

Sfaturi cum sa identifici vaselina potrivita pentru rulmentii tai

Asa gasesti vaselina potrivita pentru rulmentul tau



Ce unsoare lubrifiantă pentru ce aplicație - această întrebare o primim zilnic prin apeluri telefonice. Sumarizam mai jos diferite aspecte legate de vaselina potrivita pentru fiecare tip de rulment in parte.






                                                        Fiecare rulment are nevoie de gresare. Care este vaselina potrivita pentru rulmentii tai?


Ce unsoare este potrivită pentru ce rulment? Problema lubrifierii corecte este extrem de importantă, în special pentru funcționarea în siguranță a rulmenților. Clarificam aceste aspecte in randurile care urmeaza.
 

Alegerea unsorii potrivite: Iata criteriile


La rulmenți cu role, grăsimea este folosită ca lubrifiant în nouă din zece cazuri. Prin urmare, noi ne-am concentrat recomandarea pe utilizarea grăsimii pentru rulmenți cu bile. Într-un rulment, uleiul lubrifiant este utilizat numai dacă părțile asociate ale mașinii sunt deja lubrifiate sau dacă căldura trebuie disipată de lubrifiant, adică uleiul, de exemplu.
 

Prea multă grăsime poate distruge rulmentul



Graficul de mai jos oferă și un avertisment: „Prea multă grăsime deteriorează rulmentul”. Conform studiilor din domeniu, cantitățile, intervalele și tipul de aplicare a unsoarei trebuie respectate cu atenție.
 

Glosar: Câțiva termeni tehnici legați de unsoarea lubrifiantă
 

Vaselina cu aditiv EP: Aditivi care măresc rezistența la presiune a grăsimii la presiune înaltă (EP: Extreme Pressure, Extreme Pressure)
Unsoare universala: unsoare multifuncțională sau multi-grad, adesea pe bază de săpun de litiu
Grasime Grad NLGI: Clasificarea grăsimii lubrifiante după consistență utilizând o scară de la Institutul Național al Unsoarelor Lubrifiante (NLGI) 
Vaseline cu PTFE: politetrafluoretilenă sau, de asemenea, colocvial teflon. Folosite adesea ca lubrifiant uscat sau solid în rulmenți și etanșări
Cartușe de unsoare: ambalaje pentru unsori lubrifiante, asemănătoare cartușelor de silicon
Ulei de bază: Baza pentru producția de grăsime lubrifiantă dar și uleiuri. În mare parte ulei mineral.
Valoarea DN: valoare pentru utilitatea unei unsori sau ulei lubrifiant (viteza maxima in functie de diametrul mediu al rulmentului)

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!