­čÜŤTransport gratuit la comenzi de peste 500 lei pentru 95% din produse ­čÜŤ

Sfaturi cum sa identifici vaselina potrivita pentru rulmentii tai

Sfaturi cum sa identifici vaselina potrivita pentru rulmentii tai

Asa gasesti vaselina potrivita pentru rulmentul tauCe unsoare lubrifiant─â pentru ce aplica╚Ťie - aceast─â întrebare o primim zilnic prin apeluri telefonice. Sumarizam mai jos diferite aspecte legate de vaselina potrivita pentru fiecare tip de rulment in parte.


                                                        Fiecare rulment are nevoie de gresare. Care este vaselina potrivita pentru rulmentii tai?


Ce unsoare este potrivit─â pentru ce rulment? Problema lubrifierii corecte este extrem de important─â, în special pentru func╚Ťionarea în siguran╚Ť─â a rulmen╚Ťilor. Clarificam aceste aspecte in randurile care urmeaza.
 

Alegerea unsorii potrivite: Iata criteriile


La rulmen╚Ťi cu role, gr─âsimea este folosit─â ca lubrifiant în nou─â din zece cazuri. Prin urmare, noi ne-am concentrat recomandarea pe utilizarea gr─âsimii pentru rulmen╚Ťi cu bile. Într-un rulment, uleiul lubrifiant este utilizat numai dac─â p─âr╚Ťile asociate ale ma╚Öinii sunt deja lubrifiate sau dac─â c─âldura trebuie disipat─â de lubrifiant, adic─â uleiul, de exemplu.
 

Prea mult─â gr─âsime poate distruge rulmentulGraficul de mai jos ofer─â ╚Öi un avertisment: „Prea mult─â gr─âsime deterioreaz─â rulmentul”. Conform studiilor din domeniu, cantit─â╚Ťile, intervalele ╚Öi tipul de aplicare a unsoarei trebuie respectate cu aten╚Ťie.
 

Glosar: Câ╚Ťiva termeni tehnici lega╚Ťi de unsoarea lubrifiant─â
 

Vaselina cu aditiv EP: Aditivi care m─âresc rezisten╚Ťa la presiune a gr─âsimii la presiune înalt─â (EP: Extreme Pressure, Extreme Pressure)
Unsoare universala: unsoare multifunc╚Ťional─â sau multi-grad, adesea pe baz─â de s─âpun de litiu
Grasime Grad NLGI: Clasificarea gr─âsimii lubrifiante dup─â consisten╚Ť─â utilizând o scar─â de la Institutul Na╚Ťional al Unsoarelor Lubrifiante (NLGI) 
Vaseline cu PTFE: politetrafluoretilen─â sau, de asemenea, colocvial teflon. Folosite adesea ca lubrifiant uscat sau solid în rulmen╚Ťi ╚Öi etan╚Ö─âri
Cartușe de unsoare: ambalaje pentru unsori lubrifiante, asemănătoare cartușelor de silicon
Ulei de baz─â: Baza pentru produc╚Ťia de gr─âsime lubrifiant─â dar ╚Öi uleiuri. În mare parte ulei mineral.
Valoarea DN: valoare pentru utilitatea unei unsori sau ulei lubrifiant (viteza maxima in functie de diametrul mediu al rulmentului)

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!