­čÜŤTransport gratuit la comenzi de peste 500 lei pentru 95% din produse ­čÜŤ

Efecte neasteptat de bune pentru vaselina cablu macara

Efecte neasteptat de bune pentru vaselina cablu macara

Efecte neasteptat de bune pentru vaselina cablu macara


Ungerea cablurilor metalice de ridicare din componenta unei macarale nu ofera doar protec╚Ťie împotriva coroziunii. Specialistii in tehnica de ridicare explic─â de ce ar trebui s─â îndr─âzne╚Öti s─â ungi în mod regulat cablurile metalice sau cablurile de sarcina.


Exemplu extrem de deteriorare ca urmare a lipsei de ungere cablu de sarcina.


Tindem s─â ne amintim experien╚Ťele rele mai bine decât pe cele bune. Cel mai bun exemplu este impresia larg r─âspândit─â c─â la supermarket este întotdeauna o coad─â mai lent─â ╚Öi c─â ceilal╚Ťi ies mereu mult mai repede. Odat─â ce ai trecut prin asta mai bine, de obicei nu o iei în serios.

Atunci când lubrifia╚Ťi cablul de sarcina, acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care experien╚Ťele negative cu frânghiile lubrifiate pot persista în industrie timp de zeci de ani, iar rezultatele bune sunt cu greu transmise.
Lubrifierea cablului de sarcina - sau a cablului de ridicare de pe macara, ofera mai mult decat simpla protectie anticoroziva. Pentru a ar─âta acest lucru, dorim s─â aprofund─âm pu╚Ťin efectul rularii cablului prin sistem ╚Öi cum poate ajuta o vaselina speciala pentru acest sistem.

Un cablu de o╚Ťel este de multe ori mai rezistent decât un material solid cu acela╚Öi diametru. ╚śi totu╚Öi, o frânghie poate fi îndoit─â flexibil f─âr─â ca materialul s─â se deformeze plastic la margini.

Coarda folose╚Öte un truc aici: datorit─â structurii r─âsucite a firelor, cablul „preia” sec╚Ťiuni de sârm─â comprimate din zona de presiune a cotului ╚Öi le mut─â în zona de tensiune pentru a compensa. Figura 1 de mai jos arat─â efectul în cablu pu╚Ťin mai clar în compara╚Ťie cu un material solid:Aparat de gresare instalatie de telescaun pe cablu Bleichert in anul 1916
 

Consecin╚Ťele unui cablu metalic uscat - nelubrifatÎn acest fel, o parte din solicitarea de încovoiere din ansamblul cablului este compensat─â. Dac─â o frânghie este flexibil─â ╚Öi bine lubrifiat─â, acest proces func╚Ťioneaz─â cel mai bine cu frecare corespunz─âtoare.

Dac─â un cablu este uscat sau chiar corodat, compensarea îndoirii este împiedicat─â prin deplasarea firelor. Spirele nu aluneca la fel de bine pe scripete  iar tensiunea firului la îndoire cre╚Öte. Dar care sunt consecin╚Ťele?

Cu fiecare îndoire a unei frânghii peste un snopi sau cu fiecare revolu╚Ťie a unei telecabine, oboseala frânghiei cre╚Öte ╚Öi o mic─â parte din durata de via╚Ť─â a frânghiei este „epuizat─â”. Exist─â, de asemenea, uzur─â din cauza abraziunii, dar vom omite acest lucru în aceast─â considera╚Ťie.

Ruperea firelor apar în timp, la început lent ╚Öi apoi mai rapid pe m─âsur─â ce uzura progreseaz─â. Pentru cablul metalic, progresia oboselii este cea mai sc─âzut─â atunci când îndoirea are loc cu pu╚Ťine obstacole ╚Öi tensiunea firului r─âmâne cât mai mic─â.

Cu zeci de ani în urm─â, frânghiile uscate au fost testate în laborator în compara╚Ťie cu frânghiile complet lubrifiate: la ma╚Öina de testare, diferen╚Ťa de via╚Ť─â a fost de factorul 2X. În Figura 2 de mai sus, o frânghie a fost desprins─â pân─â la firele sale ╚Öi o ╚Öuvi╚Ť─â uscat─â, puternic solicitat─â, a fost plasat─â pe o ╚Öuvi╚Ť─â de la o lungime aproape neutilizat─â.


 

Frecarea la orice cablu metalic pleaca din miezPe lâng─â faptul c─â influen╚Ťeaz─â durata de via╚Ť─â, frecarea consum─â ╚Öi energie. Este evident c─â o frânghie uscat─â sau corodata are o eficien╚Ť─â de îndoire mai slab─â.

Întrebarea despre cât de mult─â energie este necesar─â de fapt pentru a trage o frânghie uscat─â printr-un sezon nu a fost înc─â cercetat─â în detaliu. Adev─ârul este: O frânghie dezvolt─â mai mult─â frecare intern─â din cauza lipsei de lubrifiere, astfel încât devine mai rigid─â ╚Öi ruperea sârmei poate ap─ârea mai rapid.

Durata de via╚Ť─â a cablului poate fi m─ârit─â prin lubrifiere profesional─â cu un agent adecvat, o cantitate echilibrat─â ╚Öi la intervale suficient de apropiate. Totodat─â, conform logicii, se reduce consumul de energie al hidromotorului.
 

Concluzie:  informatii eronate vs. experien╚Ť─âDup─â cum am men╚Ťionat la început, mul╚Ťi oameni se feresc s─â relubrifieze un cablu de sarcina din cauza experien╚Ťelor proaste care au fost transmise. Iar lubrifierea este, de asemenea, o interven╚Ťie în starea REAL─é a sistemului, unde pot fi f─âcute gre╚Öeli.

Îns─â o experien╚Ť─â bogat─â de peste 100 de ani de utilizare a cablurilor de sârm─â pentru telecabine sau automacarale, poduri rulante, etc arata o imbunatatire a intregului sistem de tractiune precum si costuri reduse cu reparatii ulterioare.

Suntem aici pentru tine cu sfaturi si cu produse premium pentru uns mecanisme pe cablu metalic.


 
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!