🚛Transport gratuit la comenzi de peste 500 lei pentru 95% din produse 🚛

Detalii despre panoul de comanda de la sol al nacelei Haulotte Star 8-10

Detalii despre panoul de comanda de la sol al nacelei Haulotte Star 8-10


Daca articolul precedent l-am dedicat panoului de comanda din cusca nacelei numit si telecomanda nacela Star 10, in randurile care urmeaza prezentam functiile si piesele din componenta pupitrului de comanda de la sol. In principal are functii comune, dar mai putine decat telecomanda principala din cusca nacelei.
 

Piese din exteriorul panoului de comanda


Cutia metalica 


Panoul de comanda este compus dintr-o cutie metalica care are toate formele pretaiate pentru butoane, intrerupatoare, contact general, cablu electric, joystick, orometru, etc. Panoul este pozitionat sub capota laterala a nacelei. 


Abtibild


Sticker autocolant pentru panoul de comanda al nacelei Star 8. Acesta se aplica pe partea din fata avand rol de protectie antipraf si anti umezeala. La lipire se va tine cont de orificiile existente pe capacul cutiei metalice. 
Deasemenea, abtibildul are si caracter informativ, acesta contine reprezentatii grafice sau simboluri ale functiilor pe care le indeplinesc butoanele si piesele de comanda de pe panou. Recomandam inlocuirea etichetei autoadezive in momentul in care simbolurile nu mai sunt lizibile.
 

Ceas ore - indicator alarme


In partea dreapta sus se afla indicatorul de ore lucrate, respectiv display-ul care arata eventuale alarme de pe utilaj care pot surveni in timpul folosirii acestuia. Ledurile verzi de pe extrermitatea indicatorului orar vor arata gradul de consumare al acumulatorilor. Daca lumineaza doar un singur led rosu in partea de jos inseamna ca bateriile sunt descarcate - fiind recomandata incarcarea acestora. 

 

Contact general cu 3 pozitii si cu cheie - 1-0-2


Contactul general este in 3 pozitii, fiind prevazut cu 2 contacte inchise. Acesta are pozitia de retragere cheie in mijloc- fiind totodata si pozitia neutra. De la acest contact se selecteaza daca comanda curenta se efectueaza de la panoul principal de jos sau de la pupitrul de comanda de sus. Cheia nu trerbuie lasata peste noapte sau in timpul pauzei de masa in contact, pentru a evita folosirea utilajului de catre personal neautorizat.
 

Joystick panou central


Joysticul sau maneta de pe panou se afla in partea drapta al nacelei. Acesta este identic cu cele 2 manete de pe panoul de comanda din cusca nacelei si are rolul de a telescopa tronsoanele de brat in sus sau sa le retraga inspre interior. In functie de care buton este apasat din cele 3 butoane de pe partea de jos a panoului, maneta poate efectua si manevra de rotire a turelei atat cat ii este permis de cursa de rotatie a nacelei - aproximativ 345 grade.
 

 

Piese din interiorul panoului de comanda


Cutia metalica inglobeaza o serie de piese: placa cu circuite integrate, card de cantarire, cablaje electrice, etc.



Latura din fata a panoului central.
 

 




Cablaje din interior, placa de cantarire si placa electronica din interiorul pupitrului de comanda


In interiorul telecomenzii se afla o serie de cabluri electrice mufat. Majoritatea acestora pleaca din placa electronica principala sau de la intrerupatoarele aflate pe panoul frontal.

 

Placa cu circuite


Reprezinta placa electronica centrala care inmagazineaza tranzistori si relee. Aceasta traduce comenzile de la maneta si de la intrerupatoare, transmitandu-le catre calculatorul utilajului.
Este bine ca placa electronica sa fie ferita de praf si de umezeala spre a-i lungi perioada de viata.
 

Cartela de cantarire



Cardul de cantarire este aflat pa partea laterala stanga. Aceasta comunica atat cu placa de baza, cat si cu calculatorul si cu placa electronica din telecomanda de sus. Rolul acesteia este sa blocheze miscarea de ridicare daca este detectata o greutate mai mare in cos decat sarcina maxim admisa.

Mai jos aveti o selectie cu principalele piese din componenta cutiei de comanda de jos, cu posibilitate de cumparare.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!