🚛Transport gratuit la comenzi de peste 500 lei pentru 95% din produse 🚛

Spray cu vaselina, unsoare, grasimi si uleiuri - la ce se folosesc?

Spray cu vaselina, unsoare, grasimi si uleiuri - la ce se folosesc?

Spray cu vaselina, unsoare, grasimi si uleiuri - ce utilitate au?

 

 


Spray cu vaselina, unsoare, grasimi si uleiuri - ce utilitate au?


Pentru ca utilaje, dispozitivele, echipamentele și uneltele să funcționeze fără probleme, este necesară alimentarea acestora cu lubrifiant, grăsime și/sau ulei. Acest lucru previne intepenirea sau blocarea pieselor rotative. Există diferite tipuri de lubrifianți, grăsimi și uleiuri, fiecare potrivit pentru o aplicație diferită. Dar pentru ce se folosește lubrifiantul?

Pentru ce este folosit lubrifiantul?



Lubrifiantii sunt folositi pentru ungerea sistemelor sau uneltelor. Acestia au destinatia de a reduce frecarea și uzura
De asemenea, lubrifiantul este folosit pentru răcire și amortizarea vibrațiilor. Spre deosebire de grăsimea, care este o substanță (semi-)solidă care devine lichidă atunci când „în mișcare”, un lubrifiant este direct lichid.
Lubrifiantul este, de asemenea, utilizat pentru a proteja garniturile, cauciucul și toate materialele plastice (în special de uscare) sau coacere.
Lubrifiantul protejează suprafețele și previne îmbătrânirea prematură.

 

Diferite tipuri de lubrifianți


Ulei penetrant

Uleiul penetrant este folosit pentru a slăbi componentele lipite una de alta, sau mai bine zis intepenite. Uleiul care pătrunde se poate „strecura” foarte adânc în golurile mici dintre două părți, ceea ce îl face foarte potrivit, de exemplu, pentru a slăbi piulițele și șuruburile ruginite sau pentru a lubrifia o încuietoare (grafitul poate fi folosit și pentru acesta din urmă). Puteți folosi ulei penetrant la asamblarea piulițelor și șuruburilor pentru a preveni ruginirea pieselor împreună în timp. Unul dintre cele mai puternice produse de pe piata este spray degripant de la Totalsource. Acesta are proprietati excelente de patrundere in orice loc, destepenind piesele imbatranite care s-au prins una de alta.


Spray cu silicon


Spray-ul cu silicon poate fi folosit pentru tot felul de aplicații: ca lubrifiant, glisant, solvent, izolator sau balsam. Solutia este hidrofugă, reduce frecarea și are efect anticoroziv. În horticultură, de exemplu, este folosit pentru tuburile de măsurare din rezervoarele de îngrășământ, astfel încât plutitorul să se poată mișca mai liber


Spray cu teflon - spray PTFE


Spray-ul cu teflon are practic același efect ca spray-ul cu silicon. Marea diferență față de spray-ul cu silicon este că Teflon Spray nu este fabricat din ulei sau silicon, ci din PTFE. Acest material este mult mai igienic și, prin urmare, certificat HACCP. De aceea, spray-ul cu teflon este folosit în principal în industria alimentară, de exemplu pentru lubrifierea mașinilor de recoltat în legumicultură. La noi pe website veti gasi un spray PTFE care efectiv face minuni la scurt timp dupa aplicare.



La ce se folosește grăsimea sau vaselina?


Spre deosebire de unsoare, vaselina este folosită pentru lubrifierea sistemelor mecanice care nu pot fi alimentate automat cu ulei. Unsorile pot fi folosite si pentru lubrifierea sculelor si a uneltelor de lucru. Deasemenea, vaselina se foloseste pentru lubrifierea sistemelor mecanice complexe. Exista inclusive sisteme centralizate de ungere – instalatii de lubrifiere care sunt montate pe Utilaje industriale, Utilaje pentru constructii sau chiar pe Utilaje Agricole. Practic acest sistem complex de ungere isi trage exact cantitatea necesara de unguent, la momentul cel mai potrivit. Instalatia de ungere centralizata este prevazuta cu rezervoare de grasime – iar cantitatea din rezervor trebuie completata periodic de catre operatorul utilajului.
Apoi exista sisteme culisante care trebuiesc gresate periodic cu vaselina. Aici vorbim de tronsoane de brat de macara, de stivuitor sau de nacela. Aceste suprafete de glisare trebuiesc tratate periodic cu vaselina calitativa pentru a putea avea o culisare cat mai usoara.



Unsoare pentru rulmenți cu bile


Vaselina pentru rulmenții cu bile este utilizată pentru lubrifierea și protejarea tuturor tipurilor de rulmenți simpli, cu bile și cu role, arbori, lanțuri, angrenaje, balamale și alte piese rotative. În horticultură, aceasta este adesea denumită „unsoare de dinți”. Cea mai potrivita grasime pentru rulmenti este vaselina care nu curge cand temperatura creste in timpul exploatarii.
Vaselina pentru rulmenti isi mentine proprietatile de ungere chiar si atunci cand rulmentul se invarte si este supus incalzirii excesive sau a unei presiuni mari.


Vaselina ceramica


Unsoarea ceramică este utilizată pentru asamblarea șuruburilor, piulițelor, bujiilor, pieselor de evacuare și frâne cu disc. Acesta asigură că piesele metalice din conexiunile filetate nu ruginesc și pot fi în continuare strânse sau slăbite cu ușurință chiar și după ani multi de utilizare. Cea mai cunoscută unsoare ceramică este cea de cupru.



Vaselina


Vaselina poate fi folosită pentru tot felul de aplicații. Este un lubrifiant excelent pentru piesele metalice precum tehnologia de ventilație, dar este folosit și pentru fixarea pieselor din PVC. Notă: Spre deosebire de unsoarea pentru rulmenți cu bile, vaselina devine lichidă și picură la temperaturi mai ridicate (40 - 60°C).


La ce se foloseste uleiul?


Uleiul este folosit și pentru lubrifierea sistemelor mecanice, dar spre deosebire de unsoare, pui uleiul în sistem, după care sistemul este lubrifiat automat. Prin urmare, este important să verificați în mod regulat uleiul dintr-un sistem și să îl completați sau să îl înlocuiți dacă este necesar.


Uleiul de motor


Uleiul de motor este folosit pentru a lubrifia un motor pe benzină sau diesel pentru a menține piesele în mișcare în mișcare fără probleme. Tipul de ulei de motor pe care îl utilizați depinde de fiecare motor in parte. Aspen Gasoline este folosit în principal pentru motoarele mici pe benzină în 2 timpi, în timp ce Firezone Heavy Travel este utilizată pentru motoarele pe gaz mai mari.


Uleiul hidraulic

Uleiul hidraulic transmite mișcările și forțele în interiorul unui echipament, de exemplu în supape și sisteme de frânare. Acesta este impins cu ajutorul unei pompe hidraulice inspre cilindrii hidraulici, rezultand miscarea de basculare, telescopare, etc.Un ulei hidraulic de calitate va menaja intreaga instalatie hidraulica si va asigura performanta intregului utilaj, scutindu-va de cheltuieli inutile cu reparatii. În horticultură, uleiul hidraulic este folosit, de exemplu, pentru a lubrifia părțile de forfecare ale unui cărucior de șină de țeavă.


Uleiul de cutie de transmisie



Uleiul de transmisie este folosit pentru lubrifierea transmisiilor vehiculelor. Prin lubrifierea transmisiei, vă asigurați  ca schimbarea vitezelor este mai lină și, prin urmare creste durata de viata. Producatorii cutiilor de transmisie recomanda diferite vascozitati de ulei si este deosebit de important sa respectati vascozitatea uleiului din cutia de transmisie sau din grupuri. 


Uleiul pentru ungerea lantului de drujba


Utilizați ulei de ferăstrău pe benzina pentru a lubrifia un lanț de ferăstrău sau o drujba, astfel încât să nu se lege sau să nu se rupă. Acest ulei are proprietati speciale, iar folosirea altui tip de ulei pentru lantul de drujba conduce automat la o performanta in taiere mai slaba si o deteriorare a drujbei.


Ulei pentru piston compresor



Utilizați ulei de compresor pentru piston pentru a lubrifia un compresor. Este potrivit și ca lubrifiant pentru unelte pneumatice. 


Granule de absorbtie uleiuri


Se poate întâmpla să vărsați un lubrifiant, unsoare sau ulei sau ca o mașină sau un dispozitiv să curgă ulei. Acest lucru poate cauza probleme, în special pe podea, deoarece lubrifiantul în special îl face foarte alunecos. Aplicarea granulelor absorbante pe lubrifiantul vărsat va absorbi produsul și va curăța suprafața.


Intrebari despre lubrifianti, grasimi si ulei?


Aveți întrebări despre utilizarea lubrifianților, grăsimilor și uleiului sau doriți un sfat individual? Apoi puteți completa formularul de contact de mai jos.

Pentru a accesa categoria de vaseline si produse pentru ungere si lubrifiere click aici

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!