­čÜŤTransport gratuit la comenzi de peste 500 lei pentru 95% din produse ­čÜŤ

Spray cu vaselina, unsoare, grasimi si uleiuri - la ce se folosesc?

Spray cu vaselina, unsoare, grasimi si uleiuri - la ce se folosesc?

Spray cu vaselina, unsoare, grasimi si uleiuri - ce utilitate au?

 

 


Spray cu vaselina, unsoare, grasimi si uleiuri - ce utilitate au?


Pentru ca utilaje, dispozitivele, echipamentele ╚Öi uneltele s─â func╚Ťioneze f─âr─â probleme, este necesar─â alimentarea acestora cu lubrifiant, gr─âsime ╚Öi/sau ulei. Acest lucru previne intepenirea sau blocarea pieselor rotative. Exist─â diferite tipuri de lubrifian╚Ťi, gr─âsimi ╚Öi uleiuri, fiecare potrivit pentru o aplica╚Ťie diferit─â. Dar pentru ce se folose╚Öte lubrifiantul?

Pentru ce este folosit lubrifiantul?Lubrifiantii sunt folositi pentru ungerea sistemelor sau uneltelor. Acestia au destinatia de a reduce frecarea ╚Öi uzura
De asemenea, lubrifiantul este folosit pentru r─âcire ╚Öi amortizarea vibra╚Ťiilor. Spre deosebire de gr─âsimea, care este o substan╚Ť─â (semi-)solid─â care devine lichid─â atunci când „în mi╚Öcare”, un lubrifiant este direct lichid.
Lubrifiantul este, de asemenea, utilizat pentru a proteja garniturile, cauciucul ╚Öi toate materialele plastice (în special de uscare) sau coacere.
Lubrifiantul protejeaz─â suprafe╚Ťele ╚Öi previne îmb─âtrânirea prematur─â.

 

Diferite tipuri de lubrifian╚Ťi


Ulei penetrant

Uleiul penetrant este folosit pentru a sl─âbi componentele lipite una de alta, sau mai bine zis intepenite. Uleiul care p─âtrunde se poate „strecura” foarte adânc în golurile mici dintre dou─â p─âr╚Ťi, ceea ce îl face foarte potrivit, de exemplu, pentru a sl─âbi piuli╚Ťele ╚Öi ╚Öuruburile ruginite sau pentru a lubrifia o încuietoare (grafitul poate fi folosit ╚Öi pentru acesta din urm─â). Pute╚Ťi folosi ulei penetrant la asamblarea piuli╚Ťelor ╚Öi ╚Öuruburilor pentru a preveni ruginirea pieselor împreun─â în timp. Unul dintre cele mai puternice produse de pe piata este spray degripant de la Totalsource. Acesta are proprietati excelente de patrundere in orice loc, destepenind piesele imbatranite care s-au prins una de alta.


Spray cu silicon


Spray-ul cu silicon poate fi folosit pentru tot felul de aplica╚Ťii: ca lubrifiant, glisant, solvent, izolator sau balsam. Solutia este hidrofug─â, reduce frecarea ╚Öi are efect anticoroziv. În horticultur─â, de exemplu, este folosit pentru tuburile de m─âsurare din rezervoarele de îngr─â╚Ö─âmânt, astfel încât plutitorul s─â se poat─â mi╚Öca mai liber


Spray cu teflon - spray PTFE


Spray-ul cu teflon are practic acela╚Öi efect ca spray-ul cu silicon. Marea diferen╚Ť─â fa╚Ť─â de spray-ul cu silicon este c─â Teflon Spray nu este fabricat din ulei sau silicon, ci din PTFE. Acest material este mult mai igienic ╚Öi, prin urmare, certificat HACCP. De aceea, spray-ul cu teflon este folosit în principal în industria alimentar─â, de exemplu pentru lubrifierea ma╚Öinilor de recoltat în legumicultur─â. La noi pe website veti gasi un spray PTFE care efectiv face minuni la scurt timp dupa aplicare.La ce se folosește grăsimea sau vaselina?


Spre deosebire de unsoare, vaselina este folosit─â pentru lubrifierea sistemelor mecanice care nu pot fi alimentate automat cu ulei. Unsorile pot fi folosite si pentru lubrifierea sculelor si a uneltelor de lucru. Deasemenea, vaselina se foloseste pentru lubrifierea sistemelor mecanice complexe. Exista inclusive sisteme centralizate de ungere – instalatii de lubrifiere care sunt montate pe Utilaje industriale, Utilaje pentru constructii sau chiar pe Utilaje Agricole. Practic acest sistem complex de ungere isi trage exact cantitatea necesara de unguent, la momentul cel mai potrivit. Instalatia de ungere centralizata este prevazuta cu rezervoare de grasime – iar cantitatea din rezervor trebuie completata periodic de catre operatorul utilajului.
Apoi exista sisteme culisante care trebuiesc gresate periodic cu vaselina. Aici vorbim de tronsoane de brat de macara, de stivuitor sau de nacela. Aceste suprafete de glisare trebuiesc tratate periodic cu vaselina calitativa pentru a putea avea o culisare cat mai usoara.Unsoare pentru rulmen╚Ťi cu bile


Vaselina pentru rulmen╚Ťii cu bile este utilizat─â pentru lubrifierea ╚Öi protejarea tuturor tipurilor de rulmen╚Ťi simpli, cu bile ╚Öi cu role, arbori, lan╚Ťuri, angrenaje, balamale ╚Öi alte piese rotative. În horticultur─â, aceasta este adesea denumit─â „unsoare de din╚Ťi”. Cea mai potrivita grasime pentru rulmenti este vaselina care nu curge cand temperatura creste in timpul exploatarii.
Vaselina pentru rulmenti isi mentine proprietatile de ungere chiar si atunci cand rulmentul se invarte si este supus incalzirii excesive sau a unei presiuni mari.


Vaselina ceramica


Unsoarea ceramic─â este utilizat─â pentru asamblarea ╚Öuruburilor, piuli╚Ťelor, bujiilor, pieselor de evacuare ╚Öi frâne cu disc. Acesta asigur─â c─â piesele metalice din conexiunile filetate nu ruginesc ╚Öi pot fi în continuare strânse sau sl─âbite cu u╚Öurin╚Ť─â chiar ╚Öi dup─â ani multi de utilizare. Cea mai cunoscut─â unsoare ceramic─â este cea de cupru.Vaselina


Vaselina poate fi folosit─â pentru tot felul de aplica╚Ťii. Este un lubrifiant excelent pentru piesele metalice precum tehnologia de ventila╚Ťie, dar este folosit ╚Öi pentru fixarea pieselor din PVC. Not─â: Spre deosebire de unsoarea pentru rulmen╚Ťi cu bile, vaselina devine lichid─â ╚Öi picur─â la temperaturi mai ridicate (40 - 60°C).


La ce se foloseste uleiul?


Uleiul este folosit ╚Öi pentru lubrifierea sistemelor mecanice, dar spre deosebire de unsoare, pui uleiul în sistem, dup─â care sistemul este lubrifiat automat. Prin urmare, este important s─â verifica╚Ťi în mod regulat uleiul dintr-un sistem ╚Öi s─â îl completa╚Ťi sau s─â îl înlocui╚Ťi dac─â este necesar.


Uleiul de motor


Uleiul de motor este folosit pentru a lubrifia un motor pe benzin─â sau diesel pentru a men╚Ťine piesele în mi╚Öcare în mi╚Öcare f─âr─â probleme. Tipul de ulei de motor pe care îl utiliza╚Ťi depinde de fiecare motor in parte. Aspen Gasoline este folosit în principal pentru motoarele mici pe benzin─â în 2 timpi, în timp ce Firezone Heavy Travel este utilizat─â pentru motoarele pe gaz mai mari.


Uleiul hidraulic

Uleiul hidraulic transmite mi╚Öc─ârile ╚Öi for╚Ťele în interiorul unui echipament, de exemplu în supape ╚Öi sisteme de frânare. Acesta este impins cu ajutorul unei pompe hidraulice inspre cilindrii hidraulici, rezultand miscarea de basculare, telescopare, etc.Un ulei hidraulic de calitate va menaja intreaga instalatie hidraulica si va asigura performanta intregului utilaj, scutindu-va de cheltuieli inutile cu reparatii. În horticultur─â, uleiul hidraulic este folosit, de exemplu, pentru a lubrifia p─âr╚Ťile de forfecare ale unui c─ârucior de ╚Öin─â de ╚Ťeav─â.


Uleiul de cutie de transmisieUleiul de transmisie este folosit pentru lubrifierea transmisiilor vehiculelor. Prin lubrifierea transmisiei, v─â asigura╚Ťi  ca schimbarea vitezelor este mai lin─â ╚Öi, prin urmare creste durata de viata. Producatorii cutiilor de transmisie recomanda diferite vascozitati de ulei si este deosebit de important sa respectati vascozitatea uleiului din cutia de transmisie sau din grupuri. 


Uleiul pentru ungerea lantului de drujba


Utiliza╚Ťi ulei de fer─âstr─âu pe benzina pentru a lubrifia un lan╚Ť de fer─âstr─âu sau o drujba, astfel încât s─â nu se lege sau s─â nu se rup─â. Acest ulei are proprietati speciale, iar folosirea altui tip de ulei pentru lantul de drujba conduce automat la o performanta in taiere mai slaba si o deteriorare a drujbei.


Ulei pentru piston compresorUtiliza╚Ťi ulei de compresor pentru piston pentru a lubrifia un compresor. Este potrivit ╚Öi ca lubrifiant pentru unelte pneumatice. 


Granule de absorbtie uleiuri


Se poate întâmpla s─â v─ârsa╚Ťi un lubrifiant, unsoare sau ulei sau ca o ma╚Öin─â sau un dispozitiv s─â curg─â ulei. Acest lucru poate cauza probleme, în special pe podea, deoarece lubrifiantul în special îl face foarte alunecos. Aplicarea granulelor absorbante pe lubrifiantul v─ârsat va absorbi produsul ╚Öi va cur─â╚Ťa suprafa╚Ťa.


Intrebari despre lubrifianti, grasimi si ulei?


Ave╚Ťi întreb─âri despre utilizarea lubrifian╚Ťilor, gr─âsimilor ╚Öi uleiului sau dori╚Ťi un sfat individual? Apoi pute╚Ťi completa formularul de contact de mai jos.

Categorii
Pentru a accesa categoria de vaseline si produse pentru ungere si lubrifiere click aici

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!